Опера туризъм

опера туризъм

КУЛТУРА и ТУРИЗЪМ с ГИД под НАЕМ –  Програма 2020

Операта, като една висша форма на творческо проявление, събрала в себе си себеотдаването на музиканти, певци, балетисти, артисти, режисьори, сценографи и още куп съмишленици на каузата, днес излиза от рамките на обикновената сцена. Операта възпитава, приобщава, издига в ценности… Операта може да бъде гледана дори и със затворени очи, защото нейната всеизпълваща музика насища до абсолютност всички сетива, но най-вече фантазиите на  ума.

Пловдив, като културна столица и най-древен жив европейски град използва всички опции на градската среда за да извади оперното изкуство вън от шаблона. Години наред  Пловдив със своя най-ярък символ – Античният театър, става  международна сцена на Opera Open. В рамките на месеците юли и август в града на 7те хълма Опера дебне от всякъде. Световно известни имена и заглавия влизат в културния му календар, но с това уточнение, че 19 века по-късно римският театър на Филипополис / Градът на Филип,  Пловдив/ изпълнява своята изключителна функция по още по-блестящ начин.

Тази арт-страница ще даде пример как изкуство, култура и история могат да бъдат събрани  в едно изживяване, наречено: Пловдив представя Opera Open.

КУЛТУРА и ТУРИЗЪМ с ГИД под НАЕМ –  Програма 2020

Специално Предложение: ТРИ ДНИ ОПЕРА И ПЛОВДИВ 2020

7 дни: Из България

ИСУС ХРИСТОС СУПЕРЗВЕЗДА – Рок Опера

ОПЕРА ГАЛЕРИЯ

2 коментара за Опера туризъм