Добре дошли в играта „СЛЪНЦЕ и ЛУНА“

Уважаеми приключенци,

Добре дошли в земите на приказната равноденствена игра „СЛЪНЦЕ и ЛУНА“!

На Вас се пада честта да тръгнете по междата на времето, за да стигнете до кръстопътя, където Слънцето и Луната ще се изравнят с Човека. Точно тогава се очаква да се открехнат портите на Небето и да ни се даде това, за което сме тръгнали. Пожелавам пътят на всички ни да се изпълни с мъдростта на времето и радостта на българското народно сказание.


ПРОГРАМА: 20 Септември.

 • Пътуването от Пловдив до Балканджийска къща, село Живко е около 3 часа с едно кратко спиране. Минава се през прохода Шипка. В групата ще пусна препратка за точната точка, на която трябва да пристигнете.
 • МОЛЯ, планувайте пътуването си така, че най-късно в 15:00ч. да сте на място за настаняването.
 • В 16:00ч. Започва първата част на играта „СЛЪНЦЕ И ЛУНА“. Тази част ще Ви запознае със сюжета и ще положи основите на последващите ни приказни действия.  Първо, ще отдадем дължимото на отиващото си Слънце, като го изпратим подобаващо на Витата скала. /В тази част има технически параметри, които трябва да се спазят точно, затова НЕ ЗАКЪСНЯВАЙТЕ!/
 • 20:00ч. Вечеря в Къщата за Добре Дошли.

 ПРОГРАМА 21 Септември

 • 8:30 – 9:30ч. Включена Закуска от Къщата.
 • В 10:00ч. Започва втората част на играта „СЛЪНЦЕ И ЛУНА“. Тя ще ни поведе на среща с Луната при Водопада на Самодивите.
 • В 13:30ч. Обяд в Къщата.
 • В 16:30ч. Започва финалната част на играта „СЛЪНЦЕ и ЛУНА“. По път за Габрово ще спрем под сянката на Всезнаещото дърво, за да получим по един приказен отговор, както и да се огледаме в кладенеца на Маговете.
 • 19:30ч. Кратка разходка и вечеря в р-т „Габъра“ в историческата част на град Габрово.

ПРОГРАМА 22 Септември

 • 8:30 – 9:30ч. Включена Закуска от Къщата.
 • В 10:00ч. Напускаме зоната на играта и се отправяме към географската среда на България в местността Узана.
 • 12:30ч. Празничен обяд за посрещане на Равноденствието в 13:31ч. на „Трапезата на края на Света“. Тази загадка оставям, като изненада, която ще ни облее с превъзбуда и благоговение от идеята за „горе и долу“, „видимо и невидимо“, „край и начало“ в един ресторант, създаден точно за нашата игра…
 • След това програмата е свободна и по желание!

ВАЖНО ДА ПОДГОТОВИТЕ:

Относно Играта: Носете си химикал и купа. Купата да е нито много голяма, нито много малка – да ви е тамън. Препоръчително е да не е от пластмаса, а такава, която да има обредна стойност за Вас. Обувки за пресечена местност са задължителни, бански по желание.

Относно Къщата: Носете си напитките – алкохолни и безалкохолни, защото къщата не предлага, както и неща за мезене също са добре дошли. Има хладилник, кафе-машина, микровълнова и фурна, ако Ви потрябват. Дрехи за студено време са от голяма полза.

Относно Пътуването: Можете да си организирате допълнителни посещения на идване или тръгване, като: Руската църква със Златните кубета, Паметник Шипка, Музей на открито Етъра, Соколски манастир, Дома на Хумора и други, като дестилерия Дамасцена и Щтраусовата ферма в село Скобелево, Трявна и светилището Сечен камък между Трявна и Габрово… НО С УГОВОРКАТА НА ИДВАНЕ ДА СТЕ ТОЧНИ!!!


Сполай на всички Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *