Винен туризъм

винен туризъм

КУЛТУРА и ТУРИЗЪМ с ГИД под НАЕМ – Програма 2020

И когато Господ създавал Света, виночерпци му били българите. А като един уважаващ себе си артист, и Той се вдъхновявал с чаша вино. Но така пивко да му било то, че чашите една подир една летели във вихъра на Световния проект. И забравил Господ да даде земя единствено на българите. И така, сутринта в Неделя, къде 10ч., още във винена омая, Господ разбрал за грешката си, и за да се извини на най-добрите виноделци, той напълнил дланта си с колкото се може благодат и я изсипал на един свободен крайчец между Балкана и Черното море. И наредил на годишните времена да се редуват тъй, че да изкарат от всички педи на таз разнородна земя най-добрите плодове за вино и ракия. А българите и до ден днешен, за благодарност, не пропускат във неделя да се се сбират в дворовете под асмите и да се черпуват с божията воля.  

 Та, вино по нашите земи се е правило векове, че още хилядолетия преди Христа и неговото послание е било много повече от весел дух във здраво тяло. Виното е течният бог на траките, гадателската течност за магове и за оракули. Виното е кръвта на земята, която носи  познанието за мистиците, а всъщност, истината за самото вино е на дъното на изпития бокал.

В България има повече изби, от колкото църкви, ще каже някой, а църкви има много! И всички те чакат да посветят поредните избрани във истината на винопитието – за избите говоря, а манастирското вино е във друга тема.

Да ти е горчиво, изпитателю, че сладко вино тука се не пие!

Специално Предложение: ТРИ ДНИ ОПЕРА И ПЛОВДИВ 2020

5 дни: Вино и Траки

1 ден: Храм на Виното и Божествената Геометрия

1 ден: Древни Светилища и Ритуали в Средна Гора

ВИЛА УСТИНА 

ВИНАРНА СТАРОСЕЛ

ШАТО СУНГУРЛАРЕ

ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО

1 коментар за Винен туризъм